Johnson & Johnson Kilmer Museum

Coinciding with Johnson & Johnson’s 130th year anniversary in New Brunswick, the Kilmer Museum renovation seeks to preserve the company’s contributions to science through an additional 3,000 SF of exhibition and display space...

Coinciding with Johnson & Johnson’s 130th year anniversary in New Brunswick, the Kilmer Museum renovation seeks to preserve the company’s contributions to science through an additional 3,000 SF of exhibition and display space.

The renovation of the existing building, originally constructed as part of the power house for J&J’s Red Cross Cotton Mill (RCCM), will create an educational institution benefitting not only employees and students, but residents near the historic J&J campus in New Jersey as well.

Located at the J&J World Headquarters, the original structure built circa 1900 was repurposed in the 1950s as the company’s. The renovations to the museum include a new lobby and restroom addition with a rebuilt historic brick facade. Extensive interior renovations featuring, exhibit, conservation and archive storage spaces, a new interior elevator, and façade restoration.

Keast & Hood provided analysis of the building’s original steel fan trusses and designed the steel frame for the addition which featured a razor edge cantilever at the roof level. The support of new openings through the antiquated “Gilbert Arch” floor system required thorough research and analysis. As with many renovations of existing structures, the project demanded strict coordination between disciplines which we achieved with a detailed BIM model.

CLIENT: JacobsWyper Architects
LOCATION: New Brunswick, NJ

TYPE: Cultural, SERVICES: Addition, Renovation, MATERIALS: SUSTAINABILITY: LEED, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Rendering © JacobsWyper Architects

read more +