Hill College House | University of Pennsylvania

Built in the 1960s as a dormitory, the Eero Saarinen building is decorated with alternating horizontal and vertical windows. The interior opens to a grand atrium dining area with sky-lights, flanked by residential and communal spaces...

Built in the 1960s as a dormitory, the Eero Saarinen building is decorated with alternating horizontal and vertical windows. The interior opens to a grand atrium dining area with sky-lights, flanked by residential and communal spaces.

After an extensive feasibility study in 2011, Keast & Hood has been retained to design the renovations to upgrade the existing facility. The structural renovations will involve interventions for the partial removal of select bearing wall elements to create more open areas, and provide for an ADA entrance, lowering of a portion of the first floor to expand the kitchen, repairs to the exterior bridge, insertion of a new elevator, extension of the southwest stair into the basement, and various floor and wall penetrations to support MEP infrastructure improvements.

CLIENT: Mills + Schnoering Architects, LLC
LOCATION: Philadelphia, PA

TYPE: Academic, Historic, Residential, SERVICES: Feasibility Study, Renovation, MATERIALS: Masonry, SUSTAINABILITY: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

read more +